Igrač kola Super lige Srbije – Boban Georgiev

Najbolji igrač 2.kola Linglong Tire Super lige Srbije prema izboru redakcije Super lige je Boban Georgiev, dvostruki strelac za Radnik u ubedljivoj pobedi nad ekipom Spartaka u Surdulici.
– Jedan od snova bio mi je da zaigram u Super ligi Srbije, a ovaj san postaje java na najbolji mogući način, kaze Georgiev za 017 dn SPORT.
U drugom kolu viđena su čak dvadeset i dva pogotka na šest odigranih susreta, a dva su bila delo debitanta u dresu Radnika, makedonskog internacionalca Bobana Georgieva. Surduličani su slavili rezultatom 4:0 u duelu sa subotičkim Spartakom, a novajlija u plavom dresu pokazao je da će biti veliko pojačanje u sezoni koja se tek zahuktava.
Boban Georgiev (22) je rođen u Štipu (Severna Makedonija), igra na poziciji levog krila, a karijeru je započeo u mlađim kategorijama skopskog Metalurga. Kasnije je nastupao za Bregalnicu iz Štipa i Sileks iz Kratova, odakle je nedavno stigao u Surdulicu.
Zabeležio je nekoliko nastupa za mlađe reprezentativne selekcije svoje zemlje (U18, U20, U21).
Specijalno za 017 dn SPORT, Boban Georgiev kaže:
Najprije da se zahvalim svim saigracima, koji su podjednako zaslužni pobedi protiv Spartaka i odličnoj igri našeg tima. Velika zahvalnost za strucni štab i sve u klubu, jer su mi pomogli da se lako prilagodim novoj sredini i koji od samog početka veruju u mene. Sve ovo meni znaci puno i nadam se da će tako biti i nadalje. Jedan od snova bio mi je da zaigram u Super ligi Srbije, a ovaj san postaje java na najbolji mogući način.