Uslov: Volja i osmeh na licu kako bi svaka proba bila uživanje

Zamisao o osnivanju K.U.D. „Predvodnica“ u  Vranju, došla je iz realne potrebe da Vranje kao grad sa prebogatom muzičkom i igračkom tradicijom treba da ima udruženje koje će na pravi način negovati tradiciju, kaže Bojan Ristić.

Nakon 14 godina bavljenja folklorom i par godina ozbiljnim terenskim radom odlučio sam da se u Vranju pokrene jedna ozbiljna ideja o negovanju muzičko-igračke tradicije. Sistem rada će biti potpuno nov u odnosu na neke stare načine rada u društvima– naglašava Risić.

Što se tiče uslova da bi neko postao član društva potrebno je da ima volju, rešenost i stalni osmeh na licu kako bi nam svaka proba bila uživanje i lepo druženje. Upravo je to što ljudima fali, taj trenutak opuštanja, beg od svih pritisaka svakodnevnih i punjenje baterija. Risić poziva pre svega osobe preko 30 godina koji vole igru, koji su igrali nekada u folkloru, ali i oni koji su skroz početnici.

Svi ljubitelji i poštovaoci stare vranjske pesme i igre mogu da se pridruže da oživimo duh starog Vranja i uspomene na večeri ispunjene merakom, poručuju iz KUD „Predvodnica“ u Vranju.