GFC 5: MMA spektakl u Vranju

U Sportskoj hali u Vranju, održan je peti Međunarodni MMA turnir, gde su posetioci mogli da vide 11 borbi, 4 poluprofrsionalna i 7 profesionalnih meceva.
Turnir je organizovala vranjska MMA organizacija „Gladiators Fight Championship“ (GFC). Miloš Kostić, jedan od vranjskih „Gladijatora“ i organizator ove sportske manifestacije, kaze za 017dn Sport.
GFC postaje vec tradicija u nasem gradu, sportska manifestacija koja je do sada punila tribine hale. Gledaoci su imali priliku da jos jednom uzivaju u gladijatorskim borbama iskusnih boraca. Bilo je 11 borbi, od toga 5 borca iz Vranja , 3 iz Biujanovca i 2 iz Trgovišta. Naši gosti iz Republike Srpske, Bosne i Hercegovice došli su iz Prjedora i Banja Luke, ali i širom Srbije Kragujevca. Kruševca, Novog Sada i Niša– naglašava Kostić.
Čast grada domaćina na turniru je branio „Gladiators Team“ iz Vranja.
Prezadovoljan sam pobedama naših boraca. Posebno bih pohvalio Predraga Cvetkovića koji je radio sa protivnikom koji je bio i iskusniji i teži od njega, takodje, Veljka Stojkovića, kao i Milana Stanojkovića Zolhana koji je meč dobio nokautom u prvoj rundi – kaze Miloš Milošević, jedan od trenera domaćih.
Najatraktivniji meč vidjen je izmedju Radeta Novakovića i Strahinje Milovanovića u kategoriji (do 77.kg) u kojem je Novakovic pobedio nakautom. U odličnoj finalnoj borbi, borac poreklom iz Vranja Mladen Jovanović, inace drzavni prvak Srbije u kik boksu, izgubio je giljotinom pri kraju prve runde u kojoj je bio dominatan, od Jovana Kandica.