KUD „Predvodnica“ duh starog Vranja (VIDEO)

Večeras je u Gimnaziji ,,Bora Stanković,, u Vranju održana prezentacija novoosnovanog kulturno umetničkog društva ,,Predvodnica,,. Bojan Ristić osnivač društva kaže da su svi lјubitelјi i poštovaoci stare vranjske pesme i igre dobrodošli. Časovi su organizovani utorkom i četvrtkom u sali Gimnazije „Bora Stanković“, od 20 do 22 sata.

KUD „Predvodnica“ duh starog Vranja

KUD „Predvodnica“ duh starog VranjaU Vranju je osnovano Kulturno – umetničko društvo „Predvodnica“. Bojan Ristić osnivač društva kaže da su svi lјubitelјi i poštovaoci stare vranjske pesme i igre dobrodošli. Risić poziva pre svega osobe preko 30 godina koji vole igru, koji su igrali nekada u folkloru, ali i oni koji su skroz početnici.Časovi su organizovani utorkom i četvrtok u sali Gimnazije „Bora Stanković“, od 20 do 22 sata.

Gepostet von SMS dn017 am Donnerstag, 26. Dezember 2019

 

Što se tiče uslova da bi neko postao član društva potrebno je da ima volju, rešenost i stalni osmeh na licu kako bi nam svaka proba bila uživanje i lepo druženje. Upravo je to što ljudima fali, taj trenutak opuštanja, beg od svih pritisaka svakodnevnih i punjenje baterija. Risić poziva pre svega osobe preko 30 godina koji vole igru, koji su igrali nekada u folkloru, ali i oni koji su skroz početnici.

 

Svi ljubitelji i poštovaoci stare vranjske pesme i igre mogu da se pridruže da oživimo duh starog Vranja i uspomene na večeri ispunjene merakom, poručuju iz KUD „Predvodnica“ u Vranju.