Polaganje kamena temeljca za izgradnju ritejl parka

Nekoliko puta najavljivana izgradnja tržnog centra u Vranju, danas su upotpunili gradonačelnik Slobodan Milenković i predstavnik Privrednog društva „Immobalcan“ DOO Beograd Michal Augustyn, i položili kamen temeljac za izgradnju ritejl parka „Zona“ u Vranju.

Podsetimo, na godišnjoj konferenciji za medije, gradonačelnik Slobodan Milenković je najavio dolazak trgovinskog lanaca Lidl, koji če otvoriti veliki super market u Vranju. Iako on nije precizirao kada će se to dogoditi, moglo se shvatiti da će Lidl biti otvoren u okviru Stop Shop centra.

Lidl uskoro u Vranju

Lidl na proleće u Vranju (VIDEO livestrem *017dn)Na godišnjoj konferenciji za medije, gradonačelnik Slobodan Milenkovićje najavio dolazak trgovinskog lanaca Lidl, koji če otvoriti veliki super market u Vranju. Iako on nije precizirao kada će se to dogoditi, moglo se shvatiti da će Lidl biti otvoren u okviru Stop Shop centra koji ce biti izgrađen na proleće. //Više:https://www.facebook.com/131247527526817/videos/2517399348539714/

Gepostet von SMS dn017 am Donnerstag, 26. Dezember 2019

 

Pored Niša i Leskovca, ritejl parkovi postoje u Beogradu, Somboru i Šapcu, a osim u Srbiji, predstavništva imaju u matičnoj Velikoj Britaniji, zatim u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.
Ritejl park prostiraće se na površini od 18.500 m2, a sam objekat će biti površine 8.500 m2 i, kako je planirano, biće otvoreno 200 novih radnih mesta.

Vrednost izgradnje ritejl parka još je veća jer otvara mogućnost zapošljavanja oko 200 radnika. Izgradnjom ovog reprezentativnog objekta, Vranje će postati centar trgovine celog Pčinjskog upravnog okruga- rekao je Milenković.

Investitori projekta su OTP Banka i „Immobalcan“ iz Češke. Ovo je do sada naš najveći projekat u Srbiji, a otvaranje tržnog centra planirano je za sredinu decembra ove godine- istakao je Augustyn.

Gradnja ovog tržnog centra počela je 6. marta 2020. godine.